Komennot

Kohteesta Valtakausi

Tällä sivulla on esiteltynä Valtakauden yleisimpiä chat-komentoja.

🏗 Tämä artikkelin osa on kesken. Mikäli sinulla on tietoa aiheesta, voit auttaa wikin kirjoittamisessa ja laajentaa artikkelin tietoja.

Läheskään kaikkia komentoja ei ole listattu

Roolipelilliset toiminnot

/ammatti <pelaaja>

Ammatti-komennolla voi tarkastaa pelaajan käytössä olevan tittelin.

/aplodit

Aplodit-komennolla hahmosi päästää taputusääntä, joka on voimakkaampaa kuin taputa-komennossa.

/julkinen [<viesti>]

Julkinen-komennolla kaikki kirjoitettavat viestit tulevat julkiselle kanavalle, jolloin kaikki pelaajat näkevät viestit. Mikäli komennon perään kirjoittaa tekstiä, kanava ei vaihdu mutta kirjoitettu teksti menee julkiselle kanavalle. Myös /g.

/kanava <poistu/liity>

Kanava-komennolla voi säätää julkisen kanavan näkyvyyttä. Julkiselta kanavalta poistuttaessa pelaaja ei saa keskusteluunsa viestejä julkiselta kanavalta, ellei niitä ole lähetetty läheltä. Kanavatilan vaihtamisesta tulee ilmoitus muille pelaajille.

/kuiskaa [<viesti>]

Kuiskaa-komennolla kaikki kirjoitettavat viestit tulevat paikalliselle kanavalle, eli vain erittäin lähellä olevat pelaajat näkevät ne. Mikäli komennon perään kirjoittaa tekstiä, kanava ei vaihdu mutta kirjoitettu teksti menee kuiskauskanavalle. Myös /k.

/paikallinen [<viesti>]

Paikallinen-komennolla kaikki kirjoitettavat viestit tulevat paikalliselle kanavalle, eli vain lähettyvillä olevat pelaajat näkevät ne. Mikäli komennon perään kirjoittaa tekstiä, kanava ei vaihdu mutta kirjoitettu teksti menee paikalliselle kanavalle. Myös /l.

/taputa

Taputa-komennolla hahmosi päästää taputusääntä. Myös komennot /tap ja /taputus.

/titteli

Titteli-komento avaa tittelivalikon, mikäli pelaajalla on oikeus nimittää titteleitä. Tittelivalikosta voi valita nimitettävän tittelin tai erottaa pelaajan tittelistä. Hallitsijat voivat myös säätää nimitysoikeuksia tai asettaa kuolemantuomioita. Tittelivalikon toimintoja valitsemalla chattiin tulee tarkemmat ohjeet toimintojen käytöstä.

Muut komennot

/apua <viesti ylläpidolle>

Apua-komentoa käytetään ylläpidon tiedottamiseen ongelmista, kuten kriittisistä bugeista tai sääntörikkomuksista. Komennon aiheeton käyttäminen on rangaistavaa.

/ignore <pelaaja|lista>

Ignore-komennolla voi piilottaa pelaajan keskusteluviestit näkyvistä. Syöttämällä sanan "lista" näkee estetyt pelaajat. Myös komento /epähuomioi.

/kompassi <x> <z>

Kompassi-komennolla saa kompassineulan osoittamaan tiettyihin koordinaatteihin.

/ontime <pelaaja|top> [<sijoitus>]

Ontime-komennolla näkee oman tai toisen pelaajan paikallaoloajan. Top-parametrilla näkee eniten pelanneet pelaajat ja sijoitus-parametrillä voi säätää kuinka monta eniten pelannutta pelaajaa näytetään, kuitenkin korkeintaan 100.

/pelaajaennätys

Pelaajaennätys-komento näyttää suurimman saavutetun pelaajamäärän Valtakaudessa, sen tekohetken ja pelaajan, joka liittyi ennätyksen teon saavuttamiseksi.

/seen <pelaaja>

Seen-komento ilmoittaa, kuinka kauan sitten pelaaja on ollut paikalla palvelimella. Komento ilmoittaa myös, mikäli pelaajalla on porttikielto.