Kultainen tammi

Kohteesta Valtakausi

HUOM! Tässä wikiartikkelissa kerrotaan vain pintaraapaisu Kultaisesta tammesta. Kysy lisää pelissä tai tutki itse, mikäli kiinnostuit. Sisältää SPOILEREITA.

Kultainen tammi on mantereen muinaisajoilta alkunsa saanut dualistinen uskonto, jossa on panteismin ja monolatrian piirteitä. Kultainen tammi on uskonnon pääjumala, jota papisto pitää ainoana oikeana jumalana. Se edustaa Aurinkoa, Tammea ja Maata. Luuherra taas on Kultaisen tammen vastavoima, paha ja ilkeä Noitakuningas, joka on nostettu jumalan arvoon saatuaan yli-inhimilliset voimat. Luuherra edustaa uskonnossa kaikkea pahaa.

Panteismi näkyy Kultaisen tammen uskonnossa siten, että jumalten katsotaan vaikuttavan kaiken aikaa ympäristössä: Luuherraan ja Kultaiseen tammeen liitetään molempiin tietyt maalliset elementit, joissa jumalten voima piilee sekä symbolisesti että hengen tasolla. Koska jumalat vaikuttavat vastavuoroisesti, on niiden oltava tasapainossa. Kultaisen tammen papiston tärkeimpiä vastuualueita on näiden voimien pitäminen balanssissa, joka on osa uskonnon dualistista luonnetta. Vaikka Kultaisen tammen uskonnossa vallitsee kaksijumalaisuus, on ainoastaan Kultaisen tammen palvominen sallitua. Monolatria tulee esille papiston suhtautumisessa Luuherran palvontamenoihin; ne nähdään harhaoppisina toimituksina joista tulee rangaista.

Kultainen tammi on oman jumalallisen olemuksensa ja persoonansa omaava maailmanpuu, jonka sisään papisto on rukouksin ja muinaisin menoin vanginnut Luuherran. Sillä muinaisen papiston mahti on hiljalleen hiipunut, Luuherran vaikutus on alkanut näkymään yhä enemmän: on tauteja, epäkuolleita ja pimeitä voimia. Nämä syyt johtivat ihmisten pakoon mantereelta vuosituhansia sitten. Kultaisen tammen papisto on ennustanut tähdistä, Auringon kielestä, että muinainen pahuus, Luuherra, palaa jälleen. Papisto pelkää, että Kolmen lähettilään saapuminen tuo mukanaan uuden sodan, joka pyyhkii ihmiskunnan lopullisesti. Sotaa johtaa Luuherra, joka haluaa luoda uuden maailman jossa ihmisyydelle ei ole tilaa.

Uskonto vaikuttaa vahvimmillaan Holmen läänissä ja mantereen eteläisessä päädyssä, mutta pyrkii levittämään sanomaansa laajalle alueelle. Kultainen tammi on Holmen ainoa virallinen ja sallittu uskonto. Kultaista tammea johtaa Holmesta käsin Ylipapitar Adrianda, joka vastaa papiston koulutuksesta ja koko instituution hallinnoimisesta.


Kultaisen tammen papiston viiri. Tehnyt, Rolli2005
Kultaisen tammen viiri Valtakaudessa.