Ominaisuudet

Kohteesta Valtakausi

Tällä sivulla on esiteltynä joitakin Valtakauden ominaisuuksia.

Mikäli lisäät ominaisuuden, joka vaatii pitkän selostuksen, tee sille oma sivunsa.

Alkoholin valmistaminen

Valtakaudessa voi valmistaa erilaisia alkoholijuomia, kuten vehnäolutta, kiljua ja omenaviiniä. Alkoholijuomien valmistuksessa käytetään muun muassa pataa ja tynnyreitä.


Kaivaminen

Maan alta löytyy sekä Valtakauden omia että vanillasta tuttuja mineraaleja. Kaivaminen on kannattavampaa pohjoisemmilla leveysasteilla. Muista tukea kaivantosi sortumisten välttämiseksi!


Kuoleminen

Kuollessasi joudut Tuonelaan, jossa viettämäsi aika vaihtelee kuolinsyyn mukaan. Tavanomaisen kuoleman kohdalla aika on 30 minuuttia, kun taas rutto- ja tappokuolemista joutuu takaisinpääsyä odottamaan kaksi tuntia.

Ryömiminen

Ryömimällä pääset metrin korkuisten kolojen alitse. Ryömiminen onnistuu kyykkäämällä lattiapalikkaa katsoessasi.


Takominen

Suurin osa rautaesineistä valmistetaan takomalla. Takomiseen tarvitaan pajapihdit. Rauta tai rautahippu asetetaan vasempaan käteen ja pihdit oikeaan käteen. Tämän jälkeen pihdeillä oikeaklikataan tulta, jolloin rauta kuumentuu. Taottu rautaesine tulee vielä karkaista oikeaklikkaamalla pataa, jossa on vettä. Tämän jälkeen esine on valmis, mutta työkalut ja aseet tulee vielä hioa tahkolla ennen käyttöä.


Terveys

Palvelimella on sairauksia, jotka aiheuttavat erilaisia oireita ja joita voi saada epäterveellisestä toiminnasta kuten raa'an tai mädän lihan syömisestä tai sairaan pelaajan lähellä olemisesta. Taudin saamiseen vaikuttaa myös pelaajan vastustuskyky.

Elämäpisteitä menettäessä ne palautuvat ne pikkuhiljaa takaisin, kun vahingon kärsimistä on vältetty noin minuutin ajan.


Viljely

Palvelimella voit tavallisen vehnän lisäksi kasvattaa esimerkiksi tupakkaa. Yltäkylläisyyden estämiseksi kasvamista on hidastettu roimasti, joten pienemmillä pelloilla viljely ei ole kannattavaa. Sirpillä helpotat tuntuvasti rengin työtä. Viljely on kannattavinta etelässä.


Vinssi

Pääartikkeli: Vinssi

Vinssi on ominaisuus, joka mahdollistaa kaivojen ja nostettavien porttien luomisen. Kun pudottajan alle laittaa aitoja ja pudottajaan lähettää punakivisignaalin, nostaa pudottaja aidat ylös ja niihin kiinnitetty tukki tai pata nousee ylös. Punakivisignaalin katketessa aidat ja nostettu esine valuvat alas. Padan osuessa veteen se täyttyy vedellä.