Ominaisuudet

Kohteesta Valtakausi

Tällä sivulla on esiteltynä joitakin Valtakauden ominaisuuksia.

Mikäli lisäät ominaisuuden, joka vaatii pitkän selostuksen, tee sille oma sivunsa.

Alkoholin valmistaminen

Valtakaudessa voi valmistaa erilaisia alkoholijuomia, kuten vehnäolutta, kiljua ja omenaviiniä. Alkoholijuomien valmistuksessa käytetään muun muassa pataa ja tynnyreitä.

Kaivaminen

Maan alta löytyy sekä Valtakauden omia että vanillasta tuttuja mineraaleja. Kaivaminen on kannattavampaa pohjoisemmilla leveysasteilla. Kaivannot kannattaa tukea sortumisten välttämiseksi!

Kuoleminen

Kuollessa joutuu Tuonelaan, jossa vietettävä aika vaihtelee kuolinsyyn mukaan. Tavanomaisen kuoleman kohdalla aika on 30 minuuttia, kun taas tappokuolemista joutuu takaisinpääsyä odottamaan kaksi tuntia. Tuonelasta voi kuitenkin löytää tiensä ulos ennen ajan loppumista.

Ryömiminen

Ryömimällä pääsee metrin korkuisten kolojen alitse kyykkäämällä lattiapalikkaa katsottaessa.

Takominen

Suurin osa rautaesineistä valmistetaan takomalla. Takomiseen tarvitaan pajapihdit. Rauta tai rautahippu asetetaan vasempaan käteen ja pihdit oikeaan käteen. Tämän jälkeen pihdeillä oikeaklikataan tulta, jolloin rauta kuumentuu. Taottu rautaesine tulee vielä karkaista oikeaklikkaamalla pataa, jossa on vettä. Tämän jälkeen esine on valmis, mutta työkalut ja aseet tulee vielä hioa tahkolla ennen käyttöä.

Elämäpisteiden palautuminen

Elämäpisteitä menettäessä ne palautuvat ne pikkuhiljaa takaisin, kun vahingon kärsimistä on vältetty noin minuutin ajan.

Viljely

Palvelimella voi tavallisen vehnän lisäksi kasvattaa esimerkiksi tupakkaa. Yltäkylläisyyden estämiseksi kasvamista on hidastettu roimasti, joten pienemmillä pelloilla viljely ei ole kannattavaa. Rengin työ tehostuu tuntuvasti sirpillä. Viljely on kannattavinta etelässä.

Vinssi

Vinssi on ominaisuus, joka mahdollistaa kaivojen ja nostettavien porttien luomisen.

Haarniskateline

Haarniskatelineille saa kädet kyykyssä asetettaessa. Pienen haarniskatelineen luominen onnistuu pitämällä haarniskatelinettä vasemmassa kädessä ja asettamalla sen kyykyssä.

Istuminen

Istuminen toimii oikeaklikkaamalla istuinta. Istuimina voivat toimia lumi, porras, laatta tai matto.